Megzabolázza a szókimondó cseh elnököt a brit etikett? Miloš Zeman és felesége pénteken Londonban tesz látogatást, ahol a királynő, II. Erzsébet fogadja őket.

 

Mivel az etikett szigorú, ezért könnyen kellemetlen helyzetbe lehet kerülni – hangsúlyozza a Lidové noviny. A prágai Hradzsin már 2013 óta egyeztette a találkozót a királynővel.

 

Megkérdezem tőle, hogy milyen módszerrel lehetséges megélni a 90. életévet” – jelentette ki Zeman, aki a királynővel való találkozóra tolmács nélkül érkezik.

 

 hirdetes_400x285  

Ladislav Špaček a Cseh rádiónak elmondta, hogy az audiencia legmagasabb formájának számít a brit királynő fogadása még akkor is, ha inkább szimbolikus, mintsem a politikailag fontos találkozók közé tartozik.

 

 „Az elnökünk, akik szívesen ontja magából a vicces kijelentéseket és előszeretettel kezdi a beszélgetéseket sokszor vitatható módon – mint például utoljára Putyinnal – ,most kénytelen lesz visszafogni magát és addig várni, amíg a királynő megszólítja őt”

 

– mondja Špaček.

 

Fotó: TASR/REUTERS

 

Zárt ajtók mögött

 

A cseh párosnak abból a szempontból szerencséje van, hogy a pénteki találkozó magánjellegű lesz, és zárt ajtók mögött fog zajlani. A találkozó várható időtartama fél óra lesz. Amennyiben azonban a királynő számára nem lesz szórakoztató, a találkozót idő előtt befejezhetik.

 

Forrás: Lidové noviny/aktuality.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!