Hétfőn Nyonban elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első és második fordulójának, valamint az Európa-liga első és második selejtezőkörének a sorsolását.

 

A Bajnokok Ligájában érdekelt Honvéd a Korhut Mihályt foglalkoztató, izraeli Hapoel Beer-Sevával mérkőzik meg a második selejtezőkörben. Az első mérkőzésre július 11-én vagy 12-én kerül sor Izraelben, a Turner Stadionban, míg a zárt kapus visszavágót július 17-én vagy 18-án rendezik meg a Bozsik-stadionban. A Fortuna Liga győztese, az  MŠK Zsolna nehéz ellenfelet kapott, a dán bajnok FC Kobenhavn csapatával kell megmérkőznie.

 

Európa Liga 

 

 hirdetes_300x300  

Ami az Európa-ligát illeti, a magyar csapatok közül a Videoton a máltai Balzant, a Ferencváros a lett Jelgavát kapta, a Vasas pedig – a Honvédhoz hasonlóan – izraeli csapattal, a Beitar Jeruzsálemmel kezd.  Továbbjutás esetén a Videoton a Nomme Kalju (észt)–B36 Tórshavn (feröeri), a Ferencváros a Midtjylland (dán)–Derry City (ír), míg a Vasas a Partizani (albán)–Botev Plovdiv (bolgár) párharc győztesével találkozik a második selejtezőkörben.

 

Ami a szlovák csapatokat illeti, a pozsonyi Slovan az örmény  Pjunik Jerevan csapatával mérkőzik meg, a rózsahegyiek  a szerb Vojvodina Novi Saddal mérik össze erejüket, az AS Trencsén pedig grúz ellenfelet (Torpedo Kutaisi) kapott. Az első mérkőzések június 29-én, a visszavágók pedig július 6-án kerülnek megrendezésre.

 

nemzetisport.hu , Körkép.sk
borítókép: sport.sk

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!