Hosszú Katinka nyílt levélben kérte az úszókat, hogy közösen lépjenek fel a nemzetközi szövetségben (FINA) szerinte uralkodó káosz ellen.

 

A háromszoros olimpiai bajnok sportoló a közösségi oldalán tette közé szerda reggel írását, amelyben elsősorban azt nehezményezi, hogy a FINA úgy dönt szabályváltozásokról, hogy nem kérdezi meg előtte a versenyzőket, sőt olyan újításokat vezet be, amelyekkel korlátozza legjobbjait. Hosszú szerint a világkupákat érintő módosítások hosszú távon megfojtják azt a versenysorozatot, amely néhány év alatt a sportág legfontosabb szériája lehetne.

 

A FINA május végén jelentette be a vk-kat érintő módosításokat, amelyek egyik legfontosabb eleme, hogy egy versenyző egy viadalon legfeljebb négy egyéni számban indulhat. Korábban előfordult, hogy Hosszú – az elmúlt öt év összetett győztese – egy állomáson tíz vagy még több számban is résztvevő volt.

 

 hirdetes_300x300  

„Mindenki azt gondolja, hogy az új szabályok Hosszú Katinka ellen születtek. Ez részben igaz, hiszen becsaptak” – olvasható a levélben.

 

Az ötszörös világbajnok magyar úszó azt is megjegyzi, hogy a szövetség olyan előnyöket is ad neki, amelyekből ő nem kér. Mert nem akar például selejtező nélkül döntőzni a világkupa-állomásokon. Szerinte ugyanis kifejezetten káros, hogy az előző világversenyek érmesei automatikusan szerepelhetnek majd a finálékban, mert így a fiataloknak esélyük sincs bizonyítani a nagyok ellen, és éveket kell várniuk, amíg „kikopnak” előlük.

 

MTI

Nyitókép: origo.hu

 

Hosszú Katinka nyílt levele itt olvasható:

 

Hosszú Katinka: Könnyen állíthatnám be magam áldozatnak, de nem teszem

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!