Bár szerda este úgy tűnt, közel a megállapodás, és a szakszervezet vezetője, Zoroslav Smolinský optimistán tekintett a csütörtök délutáni újabb egyeztető fordulóra, az végül mégsem hozott eredményt.

 

Szlovákia legnagyobb vállalatánál így négy nap után továbbra is folytatódik a sztrájk. A Dévényújfalui gyárban a munka leállt, nincs aki gyártsa a nagy és drága luxus terepjárókat, mint a Porsche Cayenne vagy az Audi Q7. A kis városi autókból, mint a VW Up! és a Škoda Citigo alig néhány darab készül el naponta.

 

A csütörtöki egyeztetés több órán keresztül zajlott,  A VW vezetése ezen két részletben összesen 9 százalékos fizetésemelést és két további jutalom (200€+350€) kifizetését ígérte meg, melyet a szakszervezet elutasított (az ő kompromisszumos követelésük jelenleg 13,9 százalékos béremelést jelentene az elkövetkező két évben.)

 

 hirdetes_810x300  

A SME adatai szerint a két fél álláspontja közti különbség pillanatnyilag évi 7 millió euró.

 

Egyezség hiányában a munkabeszüntetés így hétvégén is folytatódik. A vállalat vezetése újabb egyeztetési időpontot nem javasolt, nyilatkozatuk szerint az a szakszervezet kérésétől függ.

 

A VW hivatalosan nem kommentálta, milyen következményei vannak rá nézve a sztrájknak. Azt azonban tudni, hogy a következmények súlyosak.

 

A sztrájkolók körében egyelőre jó a hangulat, készek a végsőkig kitartani.

 

Körkép.sk/sme.sk

 

Nyitókép: sme.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!