A valóban kettészakadt társadalom esete áll fent Pekingben, ahol a Julong Gardens luxusnegyed alatt több száz szegény él napfény nélkül nyomorogva – főleg diákok és egyszerű munkások.

 

A luxusnegyed alatti üregekben becslések 400 kínai élhet, a folyosók alig szellőznek, mindenhol az elhasználódott levegő szaga terjeng, ráadásul az egész föld alatti komplexumnak egyetlen ki- és bejárata van, ami óriási kockázatot jelent az ott élők számára. Egy lakás 28 négyzetméteres és általában 4-5 ember osztozik rajta. A kínai fővárosban több százezren élhetnek ehhez hasonló komplexumokban.

 

A kínai fővárosban hoztak ugyan egy határozatot, ami tiltja a felszín alatti szállásolást és lakhatást, de ezt egyetlen hivatal sem kéri számon senkin.

 

 hirdetes_810x300  

Hogy miért választja valaki a kínai „alvilág” koszos lakásait? Mert nem engedheti magának, hogy a városban vegyen ki lakást. Az árak ugyanis brutálisan magasak a keresethez képest: 666 dollár egy lakás havi bérleti díja – 2010-től egyébként 60 százalékkal emelkedtek az ingatlanok árai.

 

 

Fotó: eTrend.sk
Fotó: eTrend.sk

 

 

eTrend.sk

Nyitókép: etrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!