Martin Klus (SaS) besztercebányai megyeelnök-jelölt az SaS,  OĽaNO, NOVA, KDH és OKS pártok közös jelöltjeként indul a novemberi megyei választáson – jelentették be a politikai pártok képviselői Besztercebánya megyei hivatalának épülete előtt. A sajtótájékoztatón a megyei képviselőjelöltek is megjelentek.

 

 

Jana Kiššová SaS-alenök szerint ez az első megye, ahol sikerült egy széleskörű koalíciót alkotniuk és valószínűleg ez több kerületben is összejön majd. Elmondása szerint együtt képesek egy tisztességes alternatívát nyújtani, az együttműködés is azt bizonyítja, hogy tárgyalások hatékonyak és korrektek voltak.

 

Alojz Hlina KDH-elnök szerint szomorú látni, hogy ki vezeti most a megyét ezért tragikus lenne, ha ez továbbra is így maradna. Klus célja, hogy megváltoztassa a viszonyokat a megyében, és nem csak az elnöki poszton. A jobboldali jelölt úgy látja, hogy ez a koalíció képes változtatni a helyzeten, jó jelöltekkel és programmal indulnak.

 hirdetes_400x285  

 

A Focus ügynökség pár nappal korábban közzétett felmérése szerint ha most tartanák a választásokat, Besztercebánya megye jelenlegi megyefőnöke, Marian Kotleba a válaszadóktól 25,9 százalékot zsebelne be. A második helyen 20 százalékkal Ján Lunter vállalkozó áll, míg a dobogó harmadik helyét a szavazatok 16,6 százalékával Martin Klus szerezné meg.

 

Aktuality.sk
kép: pluska.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!