Újabb nagy mennyiségű katonai muníciónak kelt lába, ezúttal a túrócnémeti (Sklené, Stubnyafürdői járás) katonai raktárból. Több mint 300 ezer darab sportlövészetben és egyéni lövészetnél használatos lőszer tűnt el.

 

Valami nincs rendben az SNS-es védelmi minisztérium háza táján. Legutóbb a trencséni készletekből tűnt el 120 gránát és 10 páncéltörő rakétavető. Peter Gajdoš védelmi miniszter az eset után teljes leltárt rendelt el.

 

A hivatalos állásfoglalás szerint „nagy mennyiségben tűnt el lőszer” a túrócnémeti raktárból, de mivel a leltár még folyik, a védelmi tárca nem ad ki további információkat.

 

 hirdetes_300x300  

Ľubomír Galko (SaS) ellenzéki képviselő és egykori védelmi miniszter a Markíza televíziónak azt nyilatkozta, hogy ezzel kapcsolatos hírek a parlamentben is rezonálnak.

 

„Ez már szabotázs is lehet a magasrangú katonai vezetők vagy védelmi miniszter ellen”

 

mondta az ellenzéki politikus, aki szerint a lopásokat belső emberek hajthatták végre.

 

A túrócnémeti raktárban több mint 4700 tonna muníciót tartanak, főleg tüzérségi és gyalogsági fegyverekhez. A létesítményt számos őr védi, akiknek feladata a lopások megakadályozásán túl az is, hogy megakadályozzák az esetleges tüzeket.

 

TA3.com

Nyitókép: TA3.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!