A PAS Superindex összesített értékelésében – amely az országokat a vállalkozói környezet minősége alapján rangsorolja- Szlovákia a 38. helyen végzett, Románia, Macedónia, Portugália és Spanyolország mögött. A TASR hírügynökséget a Szlovák Vállalkozói Szövetség (PAS) igazgatója, Peter Kremský tájékoztatta az eredményekről.

 

Az eredmények alapján a vállalkozások számára már nyolc éve Szingapúr a legideálisabb hely. Nem sokkal lemaradva követi őt Hong-Kong és Új-Zéland. Az európai országok közül Svájcban és Svédországban adottak a legjobb vállalkozói feltételek.

 

A PAS szerint Szlovákiának továbbra sem sikerül utolérnie a vállalkozók számára legvonzóbb országokat, összesítésben három helyet rontott. Az index idei értéke idén 0,12 ponttal 78,4 pontra emelkedett, ehhez leginkább a Világgazdasági Fórum és a Világbank rangsorain elért jobb helyezések járultak hozzá, de a Transparency International korrupcióérzékelő-indexe is segített. A jelentősebb javulást azonban a Heritage Foundation gazdasági szabadsággal kapcsolatos rangsorán elér helyezés gátolta meg.

A környező országok közül javított értékelésén Csehország, Lengyelország és Ausztria is, Magyarország azonban sok helyet rontva mindössze a 48. helyen végzett. A vállalkozói feltételek a leginkább Mozambikban, Albániában és Marokkóban javultak, Brazília, Chile, Szaúd-Arábia és Venezuela index-értékei azonban nagyot zuhantak.

 hirdetes_810x300  

 

Teraz.sk
kép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!