Az ellenzéki Szabadság és Szolidaritás (SaS) elnöke, Richard Sulík feljelenti rágalmazásért Marián Kočner vállalkozót legutóbbi nyilatkozata miatt – tájékoztatta a SITA  hírügynökséget Katarína Svrčeková  pártszóvivő.

 

A liberálisok így reagálnak Kočner mai nyilatkozatára, aki elmondta, hogy a múltban szimpatizált Sulík nézeteivel és javaslataival, hogy hogyan változzanak meg Szlovákiában a dolgok. „Az első naptól kezdve azt állította, hogy senkitől nem vesz el semmilyen pénzt, a pártot nem oligarchákból hanem saját forrásból és társaival fogja finanszírozni. Több alkalommal is találkoztunk.”

 

Kočner hozzátette, hogy a gazdasági helyzetről, vállalkozói környezetről beszélgettek. „Egyszer olyan információt kaptam, hogy Jozef Špirko vállalkozótól ötmillió eurót kapott. Azt vártam hogy azt mondja, ez butaság, de ő megkérdezte, hogy honnan tudom.” A vállalkozó felkészült arra, hogy kijelentései miatt Sulík feljelenti, de nem aggódik, állítólag vannak bizonyítékai.

 

 hirdetes_810x300  

 

Kočner kétes hotelügyletei során az állam milliókat veszített az ÁFA-visszatérítéseken,  azonban a rendőrség már nem vizsgálja gyanús üzleteit.  A liberálisok elnöke korábban azzal vádolta a kormánykoalíciót, hogy meg akarja védeni a vállalkozót, aki Ifj. Michal Kováč mellett korábban szintén érintett volt a Technopol-ügyben is, és akit szintén Michal Kováč köztársasági elnök kegyelme mentett meg a felelősségre vonástól.

 

Webnoviny.sk / Körkép.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!