Friss hírek

Fogva tartott külföldiekről tett közzé videót egy terrorcsoport

Videofelvételt tett közzé hat, Maliban fogva tartott külföldi túszáról egy nemrég alakult, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló csoport – jelentette a szélsőséges szervezetek honlapjait figyelő SITE hírszerző csoport.

A márciusban, három szélsőséges csoport egybeolvadásával létrehozott Nuszrat al-Iszlám va al-Muszlimín nevű szervezet szombaton közzétett videóján egy dél-afrikai, egy ausztrál, egy román, egy svájci, egy kolumbiai és egy francia állampolgárságú túsz látható.

 

Hirdetés(x)

A felvételen a narrátor arra figyelmeztet, hogy még mindig nem kezdődtek valódi tárgyalások a túszok szabadon bocsátásáról, és külön megemlíti Emmanuel Macront is annak kapcsán, hogy a francia túsz “nagyon reméli, hogy az új francia elnök jön és megmenti őt”.

 

Emmanuel Macront vasárnap Mali fővárosába, Bamakóba várják a Szahel-övezet államfőinek terrorizmus elleni küzdelemről szóló tanácskozására. A Nuszrat al-Iszlám va al-Muszlimín vállalta magára egy mali luxusüdülőhely elleni támadás elkövetését júniusban, a szélsőséges csoport akkor legalább öt emberrel végzett a nyugatiak körében népszerű üdülőhelyen.

 

Forrás: teraz.sk/mti

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket