„A hadseregben rendnek kell lennie és ezért minél hamarabb meg kell mondani, hogy mi történt a katonai raktárakban, honnan tűnt el a muníció és hogy ki a felelős – mondta Andrej Kiska államfő, miután Peter Gajdoš védelmi miniszterrel és Milan Maxim vezérkari főnökkel tárgyalt.

 

Kiemelte, hogy azt várja a védelmi tárcától, hogy minél hamarabb változtatnak a katonai raktárak őrzésén a hasonló esetek elkerülése végett. Kiska nagyon komolynak nevezte az ellopott lőszerek ügyét, egyben felszólította Gajdoš minisztert, hogy folyamatosan és objektívan tájékoztassa a lakosságot a hadseregbe vetett bizalom megtartása érdekében.

 

A védelmi miniszter utasította a vezérkari főnököt hogy vizsgálják meg a  raktárak hivatásos katonákkal történő őrzésének lehetőségét. Gajdoš hozzátette, hogy a vezérkar főnöke megteszi majd a szükséges szervezeti és személyes intézkedéseket. Emlékeztetett, hogy 2006-ban a katonai raktárak őrzését civil alkalmazottak vették át – egyúttal elismerte, hogy több emberi hiba történt beleértve az ellenőrzéseket és leltározásokat is.

 

 hirdetes_810x300  

Júniusban a túrócnémeti (Sklené, Stubnyafürdői járás) katonai raktárból tűnt el több mint 300 ezer darab sportlövészetben és egyéni lövészetnél használatos lőszer. Valami nincs rendben az SNS-es védelmi minisztérium háza táján, azt megelőzően ugyanis a trencséni készletekből kelt lába 120 gránátnak és 10 páncéltörő rakétavetőnek.

 

Webnoviny.sk / Körkép.sk
kép: SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!