2017 első félévében a kassai repülőtér összesen 187.126 utast fogadott, ami 11 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Számokban ez azt jelenti, hogy 18.384 fővel több utast fogadott a repülőtér, mint 2016 első félévében – mondta a Juraj Toth, a repülőtér marketing menedzsere.

 

Elmondása szerint 171.122 utazó használta ki a Kassáról Pozsonyba, Prágába, Kijevbe, Londonba, Sheffieldbe, Kölnbe, Tel Avivba, Bécsbe Varsóba és Isztambulba tartó rendszeres járatokat, ami 8 százalékos emelkedést jelent a rendszeres járatok szegmensében. A charterjáratokkal utazók száma 65 százalékkal, 14.503 főre emelkedett.

 

Michael Tmej, az igazgatóság elnöke szerint ehhez hasonló eredményeket a repülőtér 2008 óta nem produkált. A javulás leginkább annak köszönhető, hogy az utasok kihasználták a rendszeresen közlekedő fapados és egyéb légitársaságok járatait, valamint javult a helyzet a  charter járatok piacán.

 

 hirdetes_810x300  

A másik oldalon viszont, a kiránduló járatok iránti kereslet növekedése azt okozta, hogy a piacnak nincs elegendő kapacitása. „Különböző forrásokból kapjuk az információkat hogy egyre több Kassáról induló járat már megtelt, főleg a törökországi Antalya városáról van szó.”

 

Teraz.sk
kép: airportkosice.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!