Megerősítették, Peter Sagan világbajnok kerékpáros már nem vehet részt a Tour de France 2017-es futamain, vagyis végérvényesen kizárták az idei versenyből. Bora Hansgrohe csapata hiába adott be fellebbezést az UCI döntése ellen.

 

A határozati bizottság elutasította Peter Sagan csapatának fellebbezését, a szerencsétlen és ellentmondásosan megítélt tegnapi határozat érvényben marad.

 

„Nem értek egyet a döntéssel, de el kell fogadnom. Nem tettem semmi rosszat”

 

mondta Sagan rövid nyilatkozatában szerdán.

  hirdetes_300x300   

 

Sagant azután zárták ki, hogy a Tour de France tegnapi futamán Mark Cavendishsel ütközött, aki ezután a falnak csapódott és elesett. A verseny után megállapították, hogy eltört a lapockája, ezért ő is kénytelen volt távozni a versenyről.

 

A Sagan kizárásáról döntő bizottság szerint a szlovák kerékpáros szabálytalanul járt el, és bár először csak visszasorolással és pontlevonással büntették, később módosították az ítéletet, és kizárták a versenyből.

 

„Nem volt könnyű döntés, de a Tour csak most kezdődött és még időben volt, hogy meghúzzuk a határt. A döntés nem Saganról szólt, hanem arról, hogy mit tett egy kerékpáros. És az szándékosnak látszott. Nem Saganról és Cavendishről volt szó, bárki más esetében is így döntöttünk volna”

 

idézte a The Guardian a bizottság elnökét, Philippe Marient.

 

Sme.sk

Nyitókép: DW.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!