Szombaton a trencséni Pohoda fesztivál egyik „húzóneve”  Andrej Kiska köztársasági elnök volt.

 

Teltházas sátor, földön ülő embersereg és a sátor bejárata előtt kígyózó sor – a Pohoda fesztiválon Andrej Kiskát úgy üdvözölték, akár egy rocksztárt. Aki szerette volna meghallgatni az államfőt, annak a kezdés előtt legalább fél órával a sátorban kellett lennie ahhoz, hogy egyáltalán beférjen.

 

Reggel fél hatkor távoztam a kórházból, ott voltam a szülésnél” – mondta Kiska, majd az összegyűlt emberseregtől az összes édesanya számára tapsot kért. Kiska azt is elmesélte, hogy amennyiben lányuk született volna, az Eliška nevet adták volna neki.

 

 hirdetes_810x300  

A beszélgetésen az államfő ismét elutasította, hogy Robert Fico miniszterelnök azon kritikájára reagáljon, miszerint Kiska nem vett részt a Cirill és Metód tiszteletére tartott dévényi rendezvényen.

 

Közeledett a szülés időpontja, és nagyon boldog vagyok, hogy a feleségemmel lehettem” – tette hozzá Kiska.

 

Ennek ellenére nem tudta elkerülni a jelenlegi kormány kritikáját. „Nagyon szomorú vagyok, amikor látom, hogy egyes miniszterek eltékozolják az országunk lehetőségeit”, majd hozzátette, hogy a politikusok azok, akik előnyt adnak a populizmusnak.

 

Az államfő szerint Szlovákia sem a korrupcióellenes harcban, sem az egészségügy területén nem haaldt előre. Amikor pedig a Bašternák-ügyről kérdezték, elnevette magát.

 

Úgy vélem senki nem hiszi azt, hogy a táskájában vitt el milliókat” – mondja Kiska.

 

Arra a kérdésre, miszerint újra jelöltetni-e fogja magát az államfői posztba, egyelőre nem felelt. „Még két évem van arra, hogy mindezt átgondoljam” – mondta. A döntését jövő év szeptemberében szeretné nyilvánosságra hozni.

 

Forrás és nyitókép: aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!