Mivel a nyár az üdülés és a pihenés időszaka, ezért egyre több szlovák állampolgár dönt amellett, hogy az ország határait átlépve tölti el a szabadságát az Adrián, valamelyik görög szigeten vagy Törökország nyugati partvidékén.

 

Hovatovább azonban egyre többen vannak azok, akik az egzotikus Délkelet-Ázsiát, valamint az arab és az iszlám világot kívánják felfedezni. A határok nyitva állnak a nyaralni vágyók, az utazók és a vállalkozók előtt is. A világ jelenlegi biztonsági helyzete a folyamatos terrortámadások miatt azonban fokozott óvatosságra int.

 

A szlovák külügyminisztérium a hivatalos weboldalán fokozatosan nyilvánosságra hozza azokat az ajánlásokat, illetve információkat, amelyeket a szlovák állampolgároknak tudniuk kell az egyes országok történéseiről. A potenciális veszély jelenleg Nyugat-Európát is érinti, ahova a szlovák állampolgárok előszeretettel utaznak. Jobb, ha éberek vagyunk Nagy-Britanniában, Franciaországban – itt a rendkívüli állapot július 15-ig tart, de várhatóan november 1-ig még meghosszabbítják –  és Belgiumban.

 

 hirdetes_810x300  

Figyelemmel kell kísérnünk azokat az információkat is, amelyek az ázsiai és az afrikai történésekről informálnak, hiszen a polgárháborúk és az iszlám csoportok támadásai itt is aktuálisak. A hősiesség és a naivitás ezekben az országokban nem kifizetődő.

 

A külföldi utazás előtt általában leellenőrizzük az útlevelünk érvényességét, a pénztárcánk tartalmát és a személyes holmijainkat. Ezekhez a jó szokásokhoz még hozzá kellene vennünk azt is, hogy ingyenesen és önkéntesen regisztrálunk a külügyminisztérium oldalán. „Június 15-ig összesen 14 ezer szlovák állampolgár regisztrált, míg július 4-ig ez a szám mintegy 34 ezerre növekedett” – mondta a Teraz.sk-nak a külügyminisztérium sajtóosztályának igazgatója, Igor Skoček.

 

Azok az országok, ahol előfordulhat a külföldiek elrablása:
Szaúd-Arábia
Afganisztán
Pakisztán
Kamerun
Niger

 

Az az ország, ahol lehetséges a külföldiek megtámadása:
Közép-afrikai Köztársaság

 

Az az ország, amit azonnal el kell hagyni:
Jemen

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!