Minden harmadik szlovák állampolgár utazási biztosítás nélkül utazik külföldre – derült ki a Postabank felméréséből, amelyet a 2muse ügynökség készített el 532 személy megkérdezésével.

 

A biztosítással rendelkezők 55 százalékának már van megkötött egész éves utasbiztosítása. A lakosok csaknem fele belföldön szeretne pihenni, azonban jobb ha tudjuk, hogy ha a hegyekben egy baleset vagy sérülés következtében a Hegyi Mentőszolgákat (HZS) beavatkozása válik szükségessé, az drága mulatság lehet, ha nincs biztosításunk.

 

A lakosok leginkább az egészségük és az azzal kapcsolatos költségek miatt aggódnak. Ezt követi a csomag- és személyes tárgyak biztosítása, az emberek több mint egyharmada biztosítást köt arra az esetre is, ha kárt okoznának másoknak.

 

 hirdetes_400x285  

A nyaralások során az embereket leggyakrabban a kórházi ellátást nem igénylő sérülések sújtották (14 százalék). Ezt követte a repülőjáratok lekésése (8 százalék), csomag vagy személy tárgy eltűnése (7 százalék), kórházi ellátással járó sérülés (5 százalék), valamint a jármű meghibásodása miatti segédhívás (4 százalék).

 

Tavaly az emberek számára a legnépszerűbb országoknak Görögország, Bulgária, Olaszország, Horvátország, Spanyolország, Egyiptom és Törökország bizonyultak. Ezekben az országokban minden ötödik, biztosítással kapcsolatos eset a hasmenéses megbetegedés volt, ezt követte a felső légutak megbetegedése, napszúrás, allergiás reakció, sérülések, törések, zúzódások.

 

SME
kép: dovolenka-pri-mori.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!