A belügyminisztérium összesen 8.724.459 eurót,  a Statisztikai Hivatal 1.474.750 eurót különít el a megyei választásokra, derült ki a választások szervezési-technikai biztosításának javaslatából.

 

Robert Kaliňák minisztériuma finanszírozza a választással kapcsolatos költségeket (választási bizottságok, nyomtatványok, választási helyiségek felszerelése,..) valamint a közrend fenntartását a választások napján, a statisztikai hivatal pedig az eredmények feldolgozását biztosítja.

 

Idén ötödször választhatjuk meg a megyeelnököket és képviselőket, korábban 2001-ben, 2005-ben, 2009-ben és 2013-ban szavazhattunk. Fontos változás, hogy idén már csak egyfordulós választásokat tartanak, a megválasztott képviselőknek most öt évre választjuk meg.

 

 hirdetes_810x300  

Megye elnöke az adott kerület lakosa lehet, viszont szükséges, feltéve, ha a választások napjáig betöltötte 25. életévét. Hasonló szabályok vonatkoznak a képviselőjelöltekre is, de a választások napján a képviselőjelöltnek be kell töltenie 18. életévét. A megyei választásokra szombaton, november 4-én kerül sor.

 

netky.sk
kép: webnoviny.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!