Ahogy arról korábban beszámoltunk, Alojz Hlina (KDH) nyílt levélben kérte Bugár Bélát (Most-Híd), hogy kezdeményezze a Nemzeti Emlékezet Intézetéről (ÚPN) szóló törvényjavaslat visszavonását.

 

Bugár reakciójában kiemelte, hogy pártja nyitott az olyan vitára, amely segít javítani az ÚPN működését. Ugyanakkor válaszában azt is egyértelművé tette, hogy kételkedik Alojz Hlina őszinteségében az ÚPN-nek való segítő szándékát illetően, sokkal inkább politikai marketingnek tartja.

 

Bugár rámutatott az ÚPN fontosságára, főleg a növekvő extrémizmusra való tekintettel.

 

 hirdetes_300x300  

Nagyon örülök, hogy [az ÚPN] fennállása alatt képes volt megerősíteni legitimitását és társadalmi fontosságát, ahogy képes volt ellenállni a megszüntetésére irányuló erőfeszítéseknek is.

 

A Most-Híd elnöke nem érti, hogy Hlina miért hozzá fordult segítségért nyílt levélben, miért nem Pfundtner Editet kereste meg, aki a törvényjavaslat egyik előterjesztője. Emlékeztetett rá, hogy pártja nem vezetőközpontú párt, melyben a minden képviselő a pártelnök utasításai szerint cselekszik.

 

Az ÚPN  a kommunizmus idején létezett titkosszolgálat működését térképezi fel és teszi közzé az azzal kapcsolatos részleteket, iratokat.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: teraz.sk

 

Hlina levelet írt Bugárnak. A Nemzeti Emlékezet Intézetéről szóló törvény visszahívását kéri

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!