Vilmos herceg és Katalin hercegnő, valamint két gyermekük hivatalos látogatásra érkeztek Varsóba és Gdanskba. A hercegi pár először látogatott Lengyelországba a brit kormány képviseletében.

 

Katalin hercegné és Vilmos herceg gyermekeikkel együtt érkeztek Lengyelországba, ahol a hivatalos királyi közlés szerint öt napot fognak eltölteni.

 

Fotó: Reuters

 

A hétfői napon a lengyel miniszterelnök és felesége fogadta a brit királyi párt Varsóba. Katalin és Vilmos meglátogatták a Varsói Felkelés Múzeumát, majd egy piactérre látogattak. A keddi program szerint Stutthofot, az egykori náci koncentrációs tábort látogatják meg, ahol a királyi pár a világháború után Nagy-Britanniába emigrált túlélőkkel találkozik. Ezután Gdansk óvárosába utaznak, ahol a kézműves mesterségekkel ismerkedhetnek meg.

 hirdetes_300x300  

 

Egy színházban is várják a királyi párt a keddi napon. A londoni Globe Színház hű másolatát 2014-ben építették fel Vilmos apja, Károly herceg védnöksége alatt. Gdanski látogatásukat Vilmos és Katalin a Szolidaritás emlékműnél fejezik be, ahová várhatóan Lech Walesa, a Szolidaritási Mozgalom vezetője, volt lengyel elnök is elkíséri őket.

 

Forrás: Daily Mail/teraz.sk

Nyitókép: Reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!