John McCain arizonai republikánus szenátornál agresszív agydaganatot állapítottak meg helyi idő szerint szerdán.

 

McCain szenátort a múlt pénteken műtötték meg, vérrögöt távolítottak el a koponyájából. Bár állapotát kielégítőnek mondták, az amerikai televíziókban megszólaltatott orvosszakértők már a hétvégén jelezték: komolyabb baj húzódhat meg a háttérben, tekintettel arra, hogy az arizonai politikust korábban már többször operálták bőrrákkal.
A mostani beavatkozást elvégző híres Mayo klinika orvoscsoportja szerdán este közleményben jelentette be: glioblasztomát, a rosszindulatú agydaganatok egyik agresszív formáját diagnosztizálták, a vérrög is emiatt alakult ki. A daganatot eltávolították.

 

McCain irodája szintén közleményt adott ki, amelyben tudatta, a 80 éves politikus hangulata jó, és Arizonában, a családja körében lábadozva bizakodik, hogy a várható kezelések hatásosak lesznek. Meghan McCain, a szenátor lánya – aki a Fox televízió egyik kommentátora – közleményben szögezte le, hogy édesapját „a rákbetegség sokféle módon érintheti, de megadásra soha nem kényszerítheti őt”.

 

 hirdetes_810x300  

Trump és Obama is mielőbbi gyógyulást kívánt neki

 

Együtt érző nyilatkozatok és közlemények sora jelent meg szerdán este a hír hallatán. Donald Trump a maga és a hitvese nevében kívánt mielőbbi gyógyulást.

 

„John McCain szenátor mindig is nagy harcos volt. Gyógyulj meg hamar!”

 

– fogalmazott közleményében az amerikai elnök. Elődje, Barack Obama – aki a 2008-as elnökválasztáson legyőzte a republikánusok elnökjelöltjeként az elnökségért induló McCaint – „amerikai hősnek” nevezte a szenátort és közleményében azt írta:

 

„a legremekebb harcos, akivel találkozott. „A rákbetegség nem tudja, mire vállalkozott, küldd el a pokolba, John!”

 

– olvasható Barack Obama közleményében.

 

Lindsey Graham dél-karolinai szenátor, McCain egyik legjobb barátja közölte a szenátorokkal: a beteg politikus azt üzeni, hogy minél előbb igyekszik vissza a szenátusba.

 

Ami a szívén, az a száján

 

McCain jelenleg a szenátus fegyveres ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke, s olyan politikusként tartják számon, aki kimondja, amit gondol és mindig képes a demokratákkal együttműködve kétpárti megállapodások kikovácsolására is.

 

A vietnami háborúban McCain repülőgépét lelőtték és őt 1967 októberétől 1973 márciusáig vietnami fogságban tartották, megkínozták és magánzárkában különítették el. Visszautasította, hogy előbb bocsássák szabadon őt, mint a többi amerikai katonát. Ekkortól tartják őt az amerikai nemzet hősének.

 

MTI

 

Nyitókép: wiadomosci.dziennik.pl

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!