Az előítéletes és xenofób megjegyzések miatt végezhetett magával az a 16 éves lány Nagy-Britanniában, akit tavaly májusban találtak felakasztva az egyik brit iskola mosdójában. A kamaszlány lengyel származása miatt válhatott iskolatársai célpontjává.

 

A brit rendőrség legfrissebb jelentése szerint a lány halála előtt már egy ideje állandó konfliktusban volt osztálytársaival, akik többek között „hülye lengyelnek” csúfolták és származása miatt kiközösítették, vagy azt mondták neki, „takarodjon vissza oda, ahonnan jött”.

 

A szülők és rokonai tudták, hogy vannak gondjai az iskolában, ám az öngyilkosság mégis váratlanul érte őket. Egy alkalommal, mikor a nagybátyja autóval vitte a lányt iskolába, két osztálytársa sétált az út mellett. A fiatal lengyel Dagmara halkan annyit kérdezett: „Elütnéd őket?”, de bácsikája úgy gondolta, csak viccelt.

 

 hirdetes_300x300  

A szülőknek van egy fiatalabb kislányuk, ő Dagmara halála után kezdett el ugyanabba az iskolába járni, mint nővére. Állítólag a két lány gond nélkül és gyorsan megtanult angolul, ám a város oktatási intézményeiben (Redruth) csak ők voltak lengyelek.

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!