Tegnapi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy az  OĽaNO vezetője, Igor Matovič nem fizette be a parlament Összeférhetetlenségi Bizottsága által kiszabott bírságot, így a politikus vagyona végrehajtás alá kerül.

 

A képviselő azért kapta a 12 ezer eurós bírságot, mert két alkalommal is aktív volt a vállalkozói engedélye. Igor Matovič azonban elutasítja a kiszabott bírság befizetését, amit azzal indokolt, hogy az ügyben nem volt lehetősége igazságos eljárásra.

 

A bírságot nem vagyok hajlandó befizetni“ – mondta Matovič, majd hozzátette, hogy a végrehajtási eljárásért ugyan többet fog fizetni, ennek ellenére nem fog fejet hajtani.

 

 hirdetes_810x300  

Az OľaNO vezére már csak azért sem hajlandó befizetni a bírságot, mivel a Bizottság a közérdek védelmének megsértésével vádolja, ami a Smer legmagasabb képviselőinek esetében egyáltalán nem zavarta a Bizottságot. Matovič példaként azt említette, hogy a miniszterelnök egy olyan lakókomplexumban lakik, amit az adócsalással vádolt vállalkozó, Ladislav Bašternák épített.

 

A parlament szeptemberben dönt Matovič képviselői mandátumának visszavonásáról, vállalkozói engedélye ugyanis két alkalommal is aktív volt képviselőként. Ahhoz, hogy Matovič elveszítse a mandátumát, 90 képviselői szavat szükséges.

 

Forrás: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!