Magyarország a francia válogatottal csapott össze az utolsó csoportkörben. A magyarok egy fölényes győzelem és egy vitathatóan végződő döntetlen után szálltak vízbe péntek este.

 

Frissítve: 22:55

 

Az első negyed egyértelműen a magyaroké volt, a franciák csak egy gólt tudtak dobni a 6 magyar gól ellenében. A második negyedben némileg feljöttek a franciák, míg ők háromszor találtak be, addig a magyarok  csupán kétszer.

 

 hirdetes_300x300  

A harmadik negyed elején kapust cseréltünk, Nagy Viktort Decker Attila váltotta. A negyed ismét a magyaroké volt, három gólt jegyeztek, míg a franciák csupán egyszer tudták megrezegtetni Decker hálóját. Az utolsó negyed döntetlen lett a lőtt gólok számát tekintve, ám Magyarország így is simán hozta a találkozót.

 

forrás: facebook.com/waterpolo.hu

 

Franciaország – Magyarország 7:13 (1:6, 3:2, 1:3, 2:2)

Gólszerzők: Marzouki 4, Camarasa 2, Izdinsky ill. Vámos 4, Varga Dénes 3, Zalánki 2, Erdélyi, Manhercz, Hosnyánszky, Gór-Nagy

 

Ki lesz a csoportelső?

 

A csoportelsőség Magyarország és Olaszország között dőlt el. A magyar-francia találkozó után még nem volt biztos a magyarok csoportelsősége. A helyzet úgy állt, hogy ha az olaszok tíznél kevesebbel vagy tízzel, de maximum 12 gólt lőve nyernek az ausztrálok ellen, akkor a miénk a csoportelsőség. Ha több mint tízzel vagy tízzel, de legalább 14 gólt lőve győznek, akkor az olaszok az elsők.

 

Mivel azonban az olaszok „csak” 13 gólt lőttek az ausztráloknak, így a magyar válogatott került csoportelsőként a legjobb nyolc közé, ami azt jelenti, hogy a keddi negyeddöntőben az orosz-spanyol csata győztesével találkoznak a mieink.

 

Körkép.sk

Nyitókép: facebook.com/waterpolo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!