Mária
  • HUF: 392.36
  • USD: 1.03
  • 21 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Megtelnek a strandok a meleg időben, folyamatosan ellenőrzik a vizek minőségét

A nyári kánikulának köszönhetően a héten is megtelnek emberekkel az ország strandjai. A Közegészségügyi Hivatal munkatársai ellenőrzik a vizek minőségét, de különösebb rendellenességekre még nem bukkantak. Az országban a 180 épített üdülőhelyen kívül a természetes vizekben is fürödhetünk, jelenleg 17 helyen – ugyanakkor meglátogathatjuk azokat a helyeket is, amelyek nem rendelkeznek üzemeltetővel.

 

Az ÚVZ honlapján folyamatosan tájékozódhatunk a vizek minőségéről, jelenleg nem optimális a vízminőség a ružíni víztározóban, valamint a Hnilecké rameno és Vindschati-tóban. A fővároson belül több helyen (Kuchajda, Veľký Draždiak és Pozsonyivánka) meg kellett ismételni az ellenőrzést, de Ján Migaš országos tiszti főorvos szerint a víz minősége fürdésre alkalmas.

 

A strandok esetében is találtak kisebb hiányosságokat, nem a legoptimálisabb a vízminőség a kurinci, trencsénteplici és a nyitrai strand egyes medencéiben, de már dolgoznak a vízminőség helyreállításán. A fürdőhelyek vízminőségéről a Közegészségügyi Hivatal honlapján, valamint a regionális közegészségügyi hivatalok oldalán tájékozódhatunk.

 

SME
kép: wellnesstips.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket