Kormányra kerülése esetén a Munkáspárt véget vetne az olcsó közép-európai munkaerő importjának – állítja Jeremy Corbyn, a párt elnöke, aki a konzervatív törvényhozás ellehetetlenítését tervezi.

 

Kormányra kerülése esetén a brit Munkáspárt véget vetne az alacsony bérért dolgoztatott munkaerő „nagybani importjának” a közép-európai EU-tagállamokból – mondta vasárnap a legnagyobb brit ellenzéki erő vezetője.

 

Corbyn szerint Nagy-Britanniában továbbra is dolgoznának európai munkavállalók, csakúgy, mint brit munkavállalók az Európai Unió tagországaiban, véget érne viszont „az alulfizetett munkások nagybani importja Közép-Európából”. A Munkáspárt vezetője és miniszterelnök-jelöltje szerint ez a jelenség – elsősorban a brit építőiparban – pusztító hatást gyakorol a foglalkoztatási kondíciókra, mivel az alacsony bérért dolgoztatott külföldiek miatt a vállalatok helyi munkaerőt bocsátanak el.

 

 hirdetes_810x300  

A vasárnapi BBC-műsorban Corbyn megerősítette: a Munkáspárt arra törekszik, hogy az ősszel kezdődő új politikai évadban minden lehetséges módon akadályozza a kisebbségbe került konzervatív kormány törvényalkotási tevékenységét, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a kormány akár még az idén újabb választások kiírására kényszerüljön. A júniusi választáson a Munkáspárt jelentősen megerősödött, és a legutóbbi közvélemény-kutatások arra vallanak, hogy az esetleges újabb választást akár meg is nyerhetné.

 

Forrás: Independent/mti

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!