Minden bizonnyal utoljára ülésezik a kormány a nyári szünet előtt – lesz dolguk bőven, a legutóbbi ülés ugyanis Andrej Danko és Robert Fico kormányfő összezörrenése miatt elmaradt, bár korábban jelezték hogy „megoldották” a problémákat.

 

Fico szerint az utolsó tárgyalást a tanárok fizetésemelése miatt törölték, de nem biztos, hogy a téma ma szóba kerül. Annyit azonban tudhatunk, hogy Peter Plavčan (SNS-jelölt) oktatásügyi miniszter új javaslatot készít a béremelésről.  Tomáš Drucker (Smer-jelölt)  egészségügyi miniszter benyújtja az egészségügyi ellátásról szóló törvényjavaslatot, amely több  fontos változást is tartalmaz: azok a páciensek, akik nem súlyos (köhögés, nátha) tünetekkel látogatják meg az orvost 10 eurót fizethetnek a mostani 2 helyett, a súlyos eseteknek viszont semmit nem kellesz fizetniük. A rendelők által jogosulatlanul kiszabott illetékekért is büntetés jár majd.

 

Új vezető kerülhet az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO) élére, Ľubomír Jahnátek egykori gazdasági és mezőgazdasági miniszter személyében. A kormány egy EU-s irányelv miatt 41 állami épületet tervez felújítani összesen 17,7 millió euró értékben – az energiatakarékosság érdekében.

 

 hirdetes_300x300  

Smer négy képviselője indítványozta a parlamentben, hogy a miniszterelnök oszthasson ki állami díjakat. A tervek szerint május 1-jén, vagyis a munka ünnepén osztanák ki és a díj az Alexander Dubček nevet viselné – erről is tárgyalnak ma.  Nincs ugyan szó éremről vagy jelvényről, a kitüntetettek egy okiratot kapnának, valamint az átlagbér huszonötszörösét, vagyis körülbelül 23 ezer eurót.

Teraz.sk
kép: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!