Ezen a hétvégén sem szűnnek a gondok a Horvátországba tartó utakon. Állítólag az eddigi legmozgalmasabb szombat vár a turistákra.

 

A becslések szerint pénteken és leginkább szombaton 10 millió turista indul az Adriai-tengerhez. A cseheken, szlovákokon, magyarokon, lengyeleken, osztrákokon kívül az olaszok és a németek is Horvátország felé veszik az irányt.

 

Aki az elmúlt hétvégén például a Makarska Riviérára utazott, több mint 18 órát töltött utazással, ebből csaknem 6 órát kocsisorokban. Hasonló helyzet várható a következő hétvégén is – tájékoztat a Cseh Televízió.

 

 hirdetes_810x300  

Javasoljuk, hogy csütörtökön, esetleg pénteken délelőtt 10 óráig induljanak útnak. Azután inkább csak vasárnap, esetleg szombat éjjel” – tájékoztatta a tévécsatornát Petr Vomáčka a cseh Központi Auto-moto Klubból. Hogy hol és milyen hosszú kocsisorok alakultak ki, a sofőrök a horvát HAK autóklub honlapján követhetik nyomon.

 

A szlovákiai nyaralók biztonságáról Horvátországban július 1-től augusztus 31-ig nyolc rendőr (négy kétszemélyes járőr) gondoskodik.

 

A rendőrök Trogir, Split, Podgora, Tučepi, Brela, Makarska térségben tevékenykednek. Vészhelyzet esetén a +385 99 7201 001 telefonszámon érhetőek el. Továbbá járőrök vannak Cirkvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska, Mošćenička Draga térségében is. Vészhelyzet esetén a +385 99 7201 002 telefonszámon lehet elérni őket.

 

MTI

Nyitókép: nyarilap.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!