A 30 évnél fiatalabbak leginkább a kerékpár- és turistaútvonalak fejlesztését látnák szívesen a Magas-Tátrában, a legfontosabb szerintük azonban a közlekedési problémák (parkolóhelyek, vasúti közlekedés, utak) megoldása – derül ki a Tatry Mountain Resorts társaság által végzett felmérésből.

 

A kutatás célja a tátrai régió fejlesztésével kapcsolatos vélemények megismerése volt, a felmérésben 1300 ember vett részt. Többségük elégedett volt a látogatásával, de mint turistaközpontot átlagos, kettes osztályzattal értékelték. A szavazás összesített eredménye alapján a turizmus legnagyobb problémája a szolgáltatások, pontosabban azok árai és minősége.

 

A felmérés rákérdezett a legkedveltebb helyekre is a Magas-Tátrában: a szavazatok alapján a Csorba-tó örvend a legnagyobb népszerűségnek, leginkább tisztaságának és egyedi élővilágának köszönhetően. A második helyen a Rainer-kunyhó hegyi menedékház végzett, amely a legöregebb hegyi menedékház a hegységben.

 

 hirdetes_810x300  

A képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Rysy hegycsúcs alatt található menedékház került, amely a legújabb és a legmagasabban felépített (2 250 méter) menedékház a Magas-Tátrában. A tátrai túrák legnépszerűbb célpontjai a következők: Zöld-tó, Téry menedékház, Poprádi-tó.

 

Webnoviny.sk
kép: tatry.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!