Szlovákia megígérte, hogy újabb hatvan menekültet fogad be – állítja az Európai Bizottság.

 

A V4-ek közül Szlovákia az egyetlen ország, amelyik ellen nem indult kötelezettségszegési eljárás, amiért az elutasította a menekültek befogadását.

 

A migrációról Robert Fico múlt heti brüsszeli látogatása során is szó esett, amikor az Európai Bizottság elnökével, Jean-Claude Junckerrel tárgyalt.

 

 hirdetes_300x300  

Annak ellenére, hogy a V4-ek teljes mértékben elutasítják a migránsok befogadását a jelenlegi kvóták alapján, az Európai Bizottság csupán Csehország, Lengyelország és Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárást. Dimitris Avramopoulos, a migrációs kérdésekért felelős európai biztos csupán annyit mondott, hogy Szlovákiát kikerülte ez az eljárást.

Szeretnénk üdvözölni Szlovákia és Ausztria hozzáállását, akik nemrég ígéretet tettek arra, hogy a többi tagállammal szemben a kötelezettség és a felelősség szellemében fognak cselekedni” – mondta Avramopoulos.

 

Az Európai Bizottság által közölt legújabb információk szerint Szlovákia 60 menekült befogadása mellett kötelezte el magát.

 

Szlovákia ezidáig 16 menekültet fogadott be, közülük hetet februárban. Robert Fico múlt héten még azt hangoztatta Brüsszelben, hogy Szlovákiának komoly problémái vannak a menekültek kötelező kvóták alapján történő elosztásának uniós rendszerével. Úgy látszik ez a „probléma” gyorsan megoldódott…

 

Forrás: sme.sk

Nyitókép: TASR/AP

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!