Minden korábbinál több, 18,6 millió bevándorló, vagyis hivatalosan „migrációs hátterű” ember él Németországban, ami a teljes lakosság (82,4 millió fő) 22,5 százaléka – közölte kedden a Szövetségi Statisztikai Hivatal.

 

Azokat tekintik migrációs hátterűnek, akiknek legalább az egyik szülője nem német állampolgárnak született. Bevándorlónak közel 7,6 millió ember, a lakosság 9,2 százaléka számít.

 

A legutóbbi, tavaly végzett mikrocenzus adatai szerint ugyanakkor jelentősen, 51 százalékkal nőtt a közel-keleti gyökerekkel rendelkezők száma 2011 óta, már 2,3 millióan vannak Németországban – a legtöbben a 2015-ös nagy menekülthullámmal érkeztek. Az afrikai származásúak száma is jelentősen, 46 százalékkal nőtt, már 740 ezren vannak. Még mindig a törökök vannak ugyan a legtöbben, de az innen érkező bevándorlás jelentősége komolyan csökkent.

 

 hirdetes_400x285  

A mikrocenzus fontos adatokkal szolgáltat az integrációról is. Kiderül például, hogy a 25 és 35 év közötti korosztályban, a migrációs háttérrel rendelkezők 9 százalékának nincs semmilyen iskolai végzettsége, ezen belül is a bevándorlók körében 10 százalék ez az arány, míg a született németek körében 2 százalék. A bevándorlók 33 százalékának nincs szakképesítése, a bevándorló hátterűek esetében ez 32 százalék, míg a németnek születettek körében csak 9 százalék.

 

Forrás: destatis.de/mno.hu

Nyitókép: Daily Express

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!