Bejutott a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének negyedik fordulójába a Videoton, mivel az idegenbeli 2-1-es vereségét követően a csütörtöki visszavágón 1-0-ra legyőzte a francia Girondins Bordeaux-t Felcsúton.

 

A Vidi elképesztően kezdett, Scsepovics másodpercek után ziccerbe került, de sajnos kihagyta. Egyből utána jött egy újabb nagy lehetőség, Scsepovics lépett ki ismét, lőtt is 15 méterről Costil hatalmasat mentett a bal sarok elől. Eltelt pár perc, amíg magára talált a Bordeaux, de aztán kiegyenlített lett a mérkőzés, Malcom egy lövéssel veszélyeztetett is.

 

A kiválóan játszó Henty egy átlövéssel reagált erre, majd kimaradt a franciák egyetlen ziccere: Laborde közelről nagy helyzetben rosszul fejelt. Nem sokkal később Szolnoki is veszélyesen lőtt távolról, azt is fogta Costil. A hosszabbításban aztán már ő sem segített: Stopira egy szöglet után bólintott a hálóba, így 1-0-al fordultak a csapatok.

 

 hirdetes_300x300  

 

Fordulás után azonnal emberhátrányba került a Bordeaux: Sabaly második sárgával “kiállt” – jogosan. Henty szinte azonnal növelhette volna a hazaiak előnyét, de nagy helyzetben rontott. Idővel egyre inkább fölénybe kerültek a vendégek, ám a Vidi jól tartotta magát. Sőt, el is dönthette volna a meccset: bő 20 perccel a vége előtt Henty nagyon harcos volt, labdát szerzett, hatalmas ziccerbe került, de a kapus védett – ezt be kellett volna lőni.

 

Már csak azért is, mert egyből utána Vargát is kiállította a játékvezető. Értelemszerűen a franciák mentek előre, Touré lövését szerencsére fogta Kovácsik a hajrában. A Vidi hősiesen harcolt, 7 perc volt például a hosszabbítás is, de sikerült megtartani az előnyt, és idegenben lőtt több góllal továbbjutott a magyar csapat!

 

csakfoci.hu / MTI
képek:  MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!