Az MKP a Most-Híd alelnöke szerint érdekes partnere lehetne a pártnak, leginkább a regionális választások során, ezért is bántja az alelnököt, hogy az MKP szerinte elutasította az együttműködést.

 

Solymos a SITA hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a Magyar Közösség Pártja csak azokban a járásokban szeretett volna együttműködni, ahol szüksége volt rá, máshol viszont elutasították a Most-Híddal kötött szövetséget.

 

„Bánt engem, mert nem használtuk ki ezt a nagy lehetőséget az együttműködés elkezdéséhez több év vetélkedés után.”

 

A környezetvédelmi miniszter szerint a két pártnak közelednie kellene egymáshoz. „Kihasználhattuk volna a regionális választásokat. Most viszont újra egymás ellen indulunk és támadni fogjuk egymást. Ennek hatása lesz a jövőben.” – jegyezte meg. Szerinte az MKP-ban egyes emberek nem tudják félretenni személyes érdekeiket egy felsőbb cél érdekében és ezért nem sikerül.

  hirdetes_300x300   

 

Az MKP korábban viszont úgy látta, hogy azért nem született egyezség a két párt között, mert a kormánypozíció felsőbbrendűségével tárgyaló magatartás nem vezetett eredményre, a parlamenti politizálás mellett regionális szinten a Híd nem építkezett, ezért nem tudott megfelelő jelölteket felmutatni.

 

SME/Körkép.sk
kép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!