Az Útvar hodnoty za peniaze (ÚHP) elemzőcsoport sokat vitatott elemzésének története új szakaszba lépett. Miután a Pénzügyminisztérium mellett működő csoport kiadott egy elemzést, ami vitatja, hogy az R2-es megépülése után az önmagában képes munkahelyeket teremteni, álláspontjukat most megváltoztatták.

 

A közvélemény és a politikum (szinte pártállástól függetlenül) élesen kritizálta az ÚHP elemzőit, amiért megkérdőjelezték az R2-es munkahelyteremtő voltát. Mivel a kormányfőtől a közlekedésügyi miniszterig szinte mindenki elutasította a tanulmány tartalmát, az ÚHP úgy döntött, új elemzést készít „frissített” adatok alapján.

 

Az új elemzés már nem is annyira a gyorsforgalmi út megépítésének hozadékait fogja firtatni, sokkal inkább annak árát.

 

 hirdetes_810x300  

„A mi közös célunk, hogy minél hamarabb biztonságos és folyamatos úthálózatot kapjon minden régió. Ez természetesen Dél-Szlovákia járásaira is érvényes”

 

írta facebook-bejegyzésében Igor Janckulík a parlament gyorsforgalmi utakért felelős kormánybiztosa, miután találkozott az ÚHP vezetőjével, Štefan Kišš-sel.

 

Az ÚHP a találkozón újra hangsúlyozta, hogy nem az R2-es megépítésének szükségességét vonták kétségbe, hanem a lehető legolcsóbb megoldást keresik a gyorsfogalmi utak és autópályák megépítéséhez.

 

Körkép.sk

Nyitókép: tvnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!