Az ismert punkzenekar énekese Kotleba pártját tartja az egyetlen olyan politikai szubjektumnak, amelyik védi Szlovákia érdekeit.

 

A legendás Zóna A punkzenekar énekese, Peter Schredl alias Koňýk az utóbbi években nem rejtette véka alá, hogy az ĽSNS politikájával szimpatizál. A punkénekes többek között részt vett az NATO-ellenes és az iszlamizáció elleni tüntetéseken, de fellépett a menekültek, a romák és a homoszexuálisok ellen is.

 

Pár hét múlva pedig a szélsőjobboldali Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) egyik arca lehet a megyei választások előtti kampányban. Mindemellett az Aktuality.sk úgy tudja, hogy Koňýk ajánlatot kapott Kotlebától arra, hogy az ĽSNS képviselőjeként jelöltesse magát Pozsony megye képviselő-testületébe. Az információt a Zóna A frontembere és Kotlebáék is megerősítették.

 

 hirdetes_400x285  

ĽSNS: Nekünk imponálnak a dalaik

 

Kaptam egy ilyen ajánlatot, még gondolkodom rajta” – mondta az Aktuality.sk-nak Koňýk. A punkénekes Kotleba pártját tartja az egyetlen olyan politikai szubjektumnak, amelyik védi Szlovákia érdekeit. Az Aktuality.sk azt is megkérdezte az énekestől, nem zavarja-e, hogy a pártból több képviselőnek is kellemetlen ügye van a rendőrséggel.

 

Nem, egyáltalán nincs ezzel problémám” – mondta tömören és velősen az énekes.

 

Respektáljuk őt, mint művészt, akinek hosszú évek óta változatlan a prodemokratikus hozzáállássa. A dalszövegeik még most is aktuálisak és inspirálnak minket” – állítja az  ĽSNS alelnöke, Milan Uhrík.

 

Forrás: aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!