Legalább 11 ember meghalt és 18 megsérült egy katolikus templom ellen elkövetett fegyveres támadásban, Nigéria délkeleti országrészben. Több sérült válságos állapotban van.

 

A támadásra pénteken reggel, Ozubulu városában a Szent Fülöp templomban került sor. Az épületbe berontó fegyveresek egy konkrét személyt akartak megölni, de őt nem találták. Ettől függetlenül szinte azonnal tüzet nyitottak. A rendőrség szerint a háttérben drogkereskedelem miatti alvilági háború húzódik meg. A nigériai hatóságok egyelőre senkit sem vettek őrizetbe.

 

Nigéria délkeleti része túlnyomórészt keresztény lakosságú, így iszlamista indíttatású támadásokra csak ritkán kerül sor. A helyi kormányzó szerint a közösség olyan tagjai közt tört ki konfliktus, akik külföldről költöztek oda.

 

 hirdetes_400x285  

Nigériában jó ideje komoly veszélyt jelent a Boko Haram iszlamista terrorszervezet, amely a szomszédos Csádban, Kamerunban és Nigerben szervez támadásokat. A szervezet célja saját, a saría szigorú elvei alapján működő állam létrehozása. A Boko Haram számlájára eddig legalább 20 ezer civil halála írható.

 

A videó megrázó képi jeleneteket tartalmazhat.

 

 

 

TA3.com

Nyitókép: twitter/ABCnews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!