A parlament ellenzéki pártjai rövid időn belül rendkívüli ülés összehívását tervezik annak érdekében, hogy megpróbálják leváltani Peter Plavčan oktatásügyi minisztert az uniós támogatások körül kialakult botrány miatt. Veronika Remišová (OĽANO) képviselő szerint összegyűjtötték a szükséges aláírásokat, de csak a koalíció tétlensége után döntöttek így.

 

„Lelkünk mélyén azt reméltük, hogy ez egy olyan nagy botrány, ami miatt még egy ilyen koalíció sem engedheti meg magának, hogy az oktatásügyi miniszter a helyén maradjon.”

 

 

Szerinte az SNS elnöke és a koalíciós szerződés körül kialakult pániknak két oka van: az uniós pénzek szétosztása körül kialakult botrány eltitkolása, valamint nagyobb hatalom megszerzése. Az OĽaNO  nem szeretne azzal foglalkozni, hogy vajon sikerül-e mindez Dankonak, számukra a legfontosabb a felelősségre vona a kutatási támogatások ügyében.

 

Úgy véli, Danko a 600 milliós ügy miatt először az ellenzéket, majd pedig a médiát és a kormányfő tanácsadóit hibáztatta, azonban a felhívást 2016 májusában Plavčan miniszter írta ki, a projektek kritériumait is a minisztériuma változtatta meg, a projekteket értékelő embereket Plavčan hivatalnokai választották ki, ezért felelős a kialakult helyzetért.

 hirdetes_400x285  

Így reagált Brüsszel a Plavčan-botrányra: négy felhívás kifizetéseit is leállítják

Aktuality.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!