Egyre több részlet derül ki a HBO-t ért hackertámadásról. A cég vezetői videóüzenetet kaptak, amelyben 6 millió dollárt követelnek, különben rengeteg adatot megosztanak a Trónok harca hetedik évadáról. Például a színészek privát telefonszámait is közzéteszik.

 

Korábban megírtuk: egy eddig ismeretlen hackercsoport azzal állt elő, hogy sikerült betörniük az HBO szervereire, ahonnan közel 1,5 TB adatot tudtak kilopni. Az HBO is megerősítette ezt, azóta pedig egyre több részletre derül fény. A Trónok harca e heti részének részletes leírása mellett a hetedik évad marketing anyagai, a sorozat sztárjainak privát telefonszámai, a szereplőválogatás részletei, és az HBO vezetőinek levelezése is benne van abban az adatcsomagban, amelyért 6 hónapig dolgoztak. A munka hossza a videóüzenetből derül ki, amelyet a cégvezetők kaptak a magukat Mr. Smith néven emlegető hackercsoporttól.

 

A Wired beszámolójából kiderül: a videón szereplő szöveges üzenetet stílusosan a Trónok harca főcímdala kíséri. A hackerek természetesen pénzt követelnek, a kérésükből pedig egy konkrét részlet is kiszivárgott. “Az HBO 12 millió dollárt költ piackutatásra, 5 millió dollárt a Trónok harca hetedik évadának reklámjára. Tekintsék ezt további hirdetési költségnek.”

 

 hirdetes_300x300  

Hogy mennyi az “ez”, vagyis a követelt pénz, arról a Buzzfeed úgy értesült: 6 millió dollár. Ennyit kérnek tehát azért, hogy a napokban ne tegyenek közzé minden információt, ami a birtukukban van. Az HBO vezérigazgatója, Richard Plepler csak annyit reagált: vizsgálják az esetet, és adataik alapján egyelőre az sem biztos, hogy minden érintett email a hackerekhez kerülhetett.

 

HVG
kép: Variety

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!