Észak-Korea rakétatámadást tervez az Amerikához tartozó Guam szigete ellen. Tájékoztatott minderről az észak-koreai hadsereg az állami hírügynökségen keresztül.

 

A sajtóhír szerint jelenleg tanulmányozzák annak lehetőségét, hogy közép és nagy hatótávolságú rakétákat lőjenek ki a szigetre, ahol az amerikai Anderson Légibázis található. A lépés állítólag válasz az amerikai katonaság Guam szigeteki gyakorlatára, illetve az amerikaiak korábbi interkontinentális ballisztikus rakétakísérletére.

 

Kép: archív

 

A hír alig pár órával azután érkezett, hogy Donald Trump amerikai elnök kijelentette, hogy amennyiben Észak-Korea nem hagy fel az Amerikával szembeni atomfegyver fenyegetésével, olyan válaszcsapást kap, amilyen a világ még nem látott.

  hirdetes_300x300   

 

Donald Trump azután fogalmazott ilyen élesen, hogy az amerikai és japán titkosszolgálaton információi szerint Észak-Koreának sikerült kicsinyített atom-robbanófejeket előállítania, melyek nagy hatótávolságú rakétákra szerelhetők. Ilyenekkel pedig az észak-koreai rezsim már rendelkezik.

 

Amennyiben a hír bebizonyosodik, Észak-Korea a világ hatodik, teljes értékű atomhatalmává vált.

 

A biztonsági szolgálatok továbbra is figyelik a helyzetet és állítják, hogy Guam, illetve a Mariana-szigetek lakosai nincsenek közvetlen veszélyben. George Charfauros biztonságpolitikai tanácsadó szerint az ilyen helyzetekre megfelelő védelmi rendszer áll rendelkezésre.

 

Nyitókép és forrás: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!