A Szlovákiában élők közel háromnegyede (71 százalék) gondolja úgy, hogy az extrémizmus és annak terjesztése komoly problémát jelent, ami személyesen is nyugtalanítja őket – derül ki az IVO társadalomkutató intézet reprezentatív felméréséből.

 

A szélsőséges nézetek és azok terjesztése a nők és férfiak többségét is nyugtalanítja, csakúgy, mint a különböző korcsoportokba tartozók többségét, a szlovák és magyar nemzetiségűeket, az egyes megyék és települések lakóinak nagy részét egyaránt.

 

Ellentétes álláspontot a válaszadók 13 százaléka képvisel, akiket nem zavarja, illetve számukra nem jelent problémát az erősödő extrémizmus. A megkérdezettek 63 százaléka komoly közösségi  problémának tartja a gyűlölet közösségi oldalakon való terjesztését.

 

 hirdetes_810x300  

A politikai pártok követői között azonban még inkább kiéleződik az ellentét. Miközben az ĽSNS követőinek mindössze 21 százaléka lát komoly problémát az extrémizmusban, addig más pártok híveinek 63 – 84 százaléka gondolja ugyanezt. Az adatgyűjtést a Focus ügynökség végezte el július 13-24 között, 1025 felnőtt személyes megkérdezésével.

 

 

SME
kép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!