Ahogy arról tegnap beszámoltunk, az amerikai Charlottesvilleben összecsaptak a szélsőjobbos tüntetők az ellentüntetőkkel, majd a rendőrség avatkozott közbe. Ám a zavargások kiújultak, mikor egy autó a tüntetők közé hajtott.

 

A legfrissebb információk szerint a Virginia állambeli városban történt szombati gázolásban egy fő ellen emeltek vádat, a 20 éves, Ohio-i Alex Fields gyilkosság miatt kerülhet bíróság elé.

 

A tegnapi zavargások kapcsán három további személyt vett őrizetbe a rendőrség.

 

 hirdetes_810x300  

A gázolás során egy 32 éves nő meghalt, további 19 ember megsérült. A fasiszták és antifasiszták összecsapásában meghalt két rendőr is, akik helikopter támogatást nyújtottak a földi egységeknek, gépük ismeretlen okból zuhant a város közelében. A helikopter személyzetén kívül más nem szenvedett sérülést.

 

Donald Trump amerikai elnök elítélte a városban eluralkodó erőszakot. Érdekes adalék, hogy Charlottesville 87 százalékban demokrata szavazókból áll.

 

A szombati összecsapások amiatt robbantak ki, hogy a város vezetése egy amerikai polgárháború idején szolgálatot teljesítő konföderációs tábornok szobrát el akarta távolítani. Lee tábornok a rabszolgatartás pártolója volt. A szobor megmaradása érdekében a Ku Klux Klán is az utcára vonult.

 

Ismerős a fáklyás a menet? Láttunk már hasonlót. Fotó: VOX.com

 

Teraz.sk

Nyitókép: wsyx.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!