2017 első és második negyedévében az ország leghallgatottabb rádiói az Expres, a Rádio Slovensko és a Fun rádio voltak – közölte a Median Sk társaság a MML-TGI felmérésére hivatkozva.

 

A Rádio Expres Szlovákiában a 19,2 százalékos hallgatottsági mutatóval piacvezető (vagyis naponta 858 ezer, 14-79-es korosztályba tartozó ember hallgatja) , a „tegnap hallgatta” kategóriában több mint két százalékpontos a lemaradása a második Rádio Slovensko-nak (16,9 százalék). A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Fun rádio került (11,1 százalék).  A közmédia legfőbb adója rontott egy évvel ezelőtti eredményén, 2016 első félévében ugyanis a Rádio Slovensko 18 százalékos hallgatottsággal rendelkezett. Az Expres és a Fun rádio is nagyjából megtartotta hallgatói bázisát.

 

A top 10-be a Median kutatása szerint az alábbi adók kerültek még be:  Rádio Jemné (7,3 százalék), Rádio Europa (7 százalék), Rádio Regina (6,2 százalék), Rádio Vlna (5,6 százalék), Rádio Anténa Rock (2,7 százalék), Rádio_FM (2,5 százalék) ,valamint a Rádio Lumen (2,4 százalék).

 

  hirdetes_300x300   

Az MML-TGI közvélemény-kutatás a fogyasztók viselkedését, életstílusát, médiafogyasztási szokásait vizsgálja a Median jóvoltából már 1997 óta. Az aktuális felmérést január 9-e és június 25-e között végezték el.

 

SME
kép: radia.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!