A kormányfő felszólította Andrej Dankot, hogy a lehető legrövidebb időn belül terjessze elő  javaslatát arra vonatkozóan, hogy kit jelöl új oktatásügyi miniszternek.

 

Tegnap délelőtt tíz órakor Peter Plavčan oktatásügyi miniszter 15 perces beszédében bejelentette lemondását, így végleg távozott az oktatásügyi minisztérium éléről. Abban a pillanatban, ahogy a köztársasági elnöknek benyújtja a felmondását, a tárcát ideiglenesen az SNS egyik miniszterének kell átvennie.

 

Három név a pakliban

 

 hirdetes_810x300  

Míg a kormányfő az SNS elnökének, Andrej Dankonak a javaslatára és jelöltjére vár, addig már elkezdődtek a találgatások a legújabb oktatásügyi miniszter nevét illetően. A pakliba bekerült Eva Smolíková, az SNS képviselőjének és alelnökének a neve. Smolíkovát májusban a nemzetiek Nyitra megyeelnök-jelöltjeként mutatták be, emellett egy olyan hölgyről van szó, aki évekig tanári pályán mozgott, jelenleg pedig egy alapiskola igazgató asszonya.

 

​ A jövendő oktatásügyi minisztert illetően az SNS alelnökének, Jaroslav Paškának is felmerült a neve. A nemzetiek alelnöke 1993 novemberétől 1994 márciusáig már betöltötte ezt a posztot, egykor pedig főiskolai tanárként dolgozott.

 

A pakliban továbbá benne van egy harmadik név is, aki nem más, mint párt egyik alapító tagja, Anton Hrnko.

 

A nevekkel kapcsolatban nem tudok mit mondani. Nincs arról információm, hogy eddigi pályafutásuk alatt bármit is tettek volna az oktatásügyért” – mondta Vladimír Crmoman a a Szlovákiai Tanárok Kezdeményezése (ISU) szóvivője.

 

Forrás: HNonline.sk

Nyitókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!