A legerősebb kormánypárt, a Smer egyetért azzal, hogy a Koalíciós Tanács pénteken, azaz augusztus 25-én üljön össze – adta közre sajtóhírében a Smer. A párt ezzel a sajtóhírrel arra az SMS-re reagált, amiben az SNS elnöke, Andrej Danko azt kérte, hogy a Koalíciós Tanács pénteken üljön össze.

 

Fico és társai elsősorban azt várják, hogy megoldódik az a probléma, amit a koalíciós szerződés felmondásával okozott az SNS. Továbbá a Smer azt üzente, hogy Danko SNS-éhez hasonlóan ők is előterjesztik a követeléseiket. Ezek a követelések pedig a jövő évi állami költségvetéssel kapcsolatosak.

 

A követelések között szerepelni fog a minimálbér radikális emelése, valamint a szociálisan rászoruló személyek támogatásának emelése is” – írják a nyilatkozatban.

 

 hirdetes_300x300  

A Smer feltételezi, hogy a Koalíciós Tanácsra a Most-Híd is a saját prioritásaival érkezik majd. A nyilatkozatban a Smert arra is reagál, hogy Andrej Danko nem szeretné, ha az SNS miniszterei részt vennének a szerdán esedékes kormányülésen.

 

A Smer a kormányülést azonban az SNS miniszterei nélkül is megtartja. „A SMER-SD miniszterei a szerdai kormányülésen részt vesznek”.

 

„A jelenlegi helyzetet a Most-Híd nem szeretné a médián keresztül kommentálni, hanem a pénteki Koalíciós Tanácson szeretné megbeszélni”- mondta Debnár Klára, a Most-Híd szóvivője.

 

Forrás: HNonline.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!