Tomáš Malec a legjobb úton van ahhoz, hogy a DAC játékosa legyen. A huszonnégy éves támadó (született 1993. január 5-én) az osztrák LASK Linz együttesétől érkezik Dunaszerdahelyre. A csapattal egy évre szóló megállapodásban egyezett meg, további egy éves opcióval. A szerződés aláírása előtt egészségügyi vizsgálaton vesz részt.

 

Az egy centiméter híján két méter magas középcsatár a trencséni AS neveltje, és tizenhat évesen már a piros-fehérek felnőttcsapatában szerepelt. A Fortuna Ligában 58 bajnokin kapott szerepet, ezeken tizenhat gólt lőtt. Legjobban a 2013/14-es idény sikerült neki, amikor is tizennégy találattal megszerezte a gólkirályi címet.

 

Ezt követően a trondheimi Rosenborg együtteséhez szerződött, majd egy norvégiai szezon után a cseh Sigma Olomouc gárdájához igazolt. Egy évvel ezelőtt az osztrák LASK Linz csapata vette meg, majd adta kölcsön a norvég Lilleströmnek, ahol a legutóbbi idényt töltötte. A szlovák, a cseh és a norvég élvonalban összesen 116 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 29 gólt jegyzett.

 

 hirdetes_400x285  

fcdac.sk
kép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!