Elindult a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány fiatal startuppereket támogató, egy éves mentorprogramja. A pályázat célja az innováció és társadalmi felelősségvállalás erősítése a Kárpát-medencei fiatal tehetségek körében.

 

A hazai és határon túli, kiemelkedően tehetséges fiatalok innovációinak támogatása és társadalmi felelősségvállalásuk erősítése céljából a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány (KMTA) legújabb pályázataként innovációs tehetséggondozó programot indított. Az Alapítvány a 16-30 év közötti dedikált fiatal diákok jelentkezését várja természettudományok és matematika szakterületekről, a programra szeptember 21-ig lehet jelentkezni.

 

A résztvevők az egy éves innovatív mentorprogram alatt nem csak képzést, hanem egyúttal szakmai támogatást is kapnak mentoruktól. A program célja a munkacsoportokba rendeződést követően önálló innovációk létrehozása, illetve a frissen alakult startupok, sikeres vállalkozások bemutatása. A bevont fiatalok ön-menedzselő, innovációs és vezetői készségeinek fejlődését célzó kurzus során a résztvevők megismerhetik az innovációs környezet sajátosságait és a piaci résztvevőket is. Cél, hogy a programra jelentkezők átfogó ismereteket szerezzenek a pénzügyi világról, a jogi környezetről, ezzel is alapot adva egy későbbi vállalkozás létrehozásához. A tehetségeket a KMTA felkészíti a publikálásra, ezen kívül tudományos írásaiknak szakmai lapokban való megjelenést is biztosít.

 

 hirdetes_810x300  

Az alapítvány minden mentoráltjának saját környezetéből mutat be sikeres startupokat, ezzel is erősítve benne a szülőföldön való kiteljesedést. Emellett a KMTA elősegíti a bevont hazai tehetségek és a tehetséges határon túli magyar, valamint a külföldi programokban résztvevő magyar fiatalok közötti kapcsolatépítést is.

 

Jelentkezni a KMTA mentoráltjai közé egész évben lehet, az adott startup pályázat első körös részvevői közé a jelentkezési határidő szeptember 21. További információkat itt olvashatunk. 

 

Körkép.sk sajtóhír
kép: digitalhungary.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!