Miután a védelmi tárca megállapította, hogy 120 gránát és 10 tankelhárító gránát tűnt el a trencséni, valamint 300 ezer lőszer a túrócnémeti raktárból, felmerült a gyanú, hogy a nyitranováki raktár leltárában is komoly hiányosságok vannak. Az esettel a privigyei rendőrség is foglalkozott – a Markíza Televízió szerint megállapították, hogy nem történt bűncselekmény.

 

A hiba minden bizonnyal az áru szállításánál keletkezett, a fegyveres erőknek ugyanis más típusú lőszert kellett volna kapniuk. Felcserélték a megrendelt árut, a szállító elismerte a hibát. A rendőrök szerint az a személy is hibázott, aki átvette az árut, ugyanis ellenőriznie kellett volna, hogy mit csomagoltak a dobozokba.

 

Miután az ügyet a média is felkapta, az ügyet a tencséni kerületi ügyészség is átvizsgálta. Marián Sipavý szóvivő szerint megállapították, hogy nem történt bűncselekmény, viszont megszegték a belső előírásokat. Az  esetet már átadták a hadseregnek, hogy fegyelmi eljárással oldja meg az ügyet. A többi raktárban eltűnt lőszerek után a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomoz.

 

 hirdetes_810x300  

 

 

Aktuality.sk
kép: pluska.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!