A belügyminisztérium az elkövetkezendő hónapokban öt új helikopter beszerzését tervezi. A gépeket a tűzoltók, rendőrök és hegyi mentők használnák, nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Petar Lazarov szóvivő.

 

A belügyminisztériumnál jelenleg egy Bell 429-es és kettő Mil Mi-17-es helikopter áll készen a bevetésre, igaz, az egyik orosz gyártmányú Mil javítás alatt áll. Lazarov szerint az öt helikopter beszerzésének ügyében már megegyeztek két sikeres pályázóval, mégpedig a Bell és Leonardo cégekkel. Az új gépek vásárlása esetében a két társaság még versenyezni fog egymással, a minisztérium a megadott részletekkel összhangban a kedvezőbb ár mellett fog dönteni.

Megérkezett az új szlovák kormánygép Pozsonyba (képek)

Ami az állami légiflottát illeti, szombaton megérkezett a pozsonyi repülőtérre a belügyminisztérium által vásárolt második Airbus A 319-es típusú repülőgép, mellettük pedig szolgálatba állt két darab Fokker 100-as gép is. Robert Kaliňák szerint hatékonyan fogják kihasználni a repülőgépeket, a kötelező feladatok mellett ugyanis ellátnak majd olyan teendőket is, amelyeket normál esetben egy nemzeti légitársaságnak kellene teljesítenie.

 

 hirdetes_810x300  

 

Teraz.sk
kép: SME (Bell 429)

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!