A rendőrség korrupció gyanúja miatt nyomoz Alexandra D., a tanulmányi osztály referense után. Azzal gyanúsítják, hogy 2015 végétől 2016 márciusáig egy Javad R. nevű diáktól notebook-ot, mobiltelefont, gépjárművet és bútort fogadott el 1700 euró értékben – mondta Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány.

A „jutalomért” cserébe el kellett volna rendeznie négy külföldi orvostanhallgató diák átlépését a pozsonyi Comenius Egyetemről a Szlovák Egészségügyi Egyetem Orvostudományi Karára. A rendőrség hamis iratok hozzáadásával gyanúsította meg.

Egy tanulmányi előadó lefizetésével Lívia J.-t is megvádolták, aki 6 ezer eurót adott azért, hogy elintézze 11 leendő orvostanhallgató jogosulatlan felvételét. Amennyiben Javad R. és Lívia J. bűnössége is beigazolódik, hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

Tegnap Nyitrán Jozef P. ortopédus bukott le korrupció miatt, ugyanis elkapták, amikor egy 76 éves pácienstől kenőpénzt fogad el. Gašpar szerint az esetről kép- és hangfelvétel is készült.

Aktuality.sk
kép: pestisracok.hu

 hirdetes_810x300  
Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!