Puerto Ricónál tombol a rendkívül heves, ötös erősségű, Florida felé tartó Irma hurrikán, amely szinte a földdel tette egyenlővé Antigua és Barbudát.

 

Florida déli szigetein szerda estére csaknem teljesen befejeződött a lakosság kiköltöztetése, már 25 ezer ember hagyta el otthonát. Miamiban és Fort Lauderdale-ben tart az evakuálás, Cape Canaveral rakétaindító bázisát lezárták. Csütörtökön lezárják Floridának azt a két atomerőművét is, amely a hurrikán valószínű útvonalában van, és valószínűleg Key West repülőterét is.

 

Rick Scott kormányzó ismét felhívta a floridaiak figyelmét, hogy minél előbb távozzanak onnan is, ahol nem kötelező az evakuálás, például a Miaminál lévő South Beachből. “Most azonnal induljanak útnak!” – fogalmazott felhívásában a kormányzó, hangsúlyozva, hogy a hurrikán “életveszélyes vihar lesz”.

 

 hirdetes_300x300  

A parányi karibi szigetország, Antigua és Barbuda az első híradások szerint szinte teljesen romokban hever, az 1700 lelket számláló Barbudán a házak 90 százalékát a földdel tette egyenlővé a vihar. A karibi szigetvilágban Irma eddig 4 halálos áldozatot követelt. A hurrikánt csaknem 300 kilométer/órás széllökések kísérik.

 

A világ legkülönlegesebb repterén, a Szent Márton-sziget holland oldalán lévő Princess Julianán is végigsöpört a hurrikán, amiről felvétel is készült:

 

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!