Ismeretlen tettesek ezer eurókat csalnak ki idősektől. Orvosként mutatkoznak be és egy megrázó sztorival tévesztik meg a gyanútlanokat. 

 

A legutóbbi esetre a Vágbesztercei járásban került sor. Egy magát Slávik doktornak nevező ismeretlen férfi vezetékes telefonon hívott fel egy 83 éves idős hölgyet, majd azt mondta, hogy unokája autóbalesetet okozott, amely során egy hat éves kisgyerek is súlyosan megsérült.

 

A csaló ezután elköszönt, de egy óra múlva megint telefonált, és elmondta, hogy a hölgy unokája ugyan rendben van, de a gyereket mentőhelikopterrel kórházba kell szállítani. Azt is hozzátette, hogy az unoka megegyezett a gyerek apjával, amennyiben kifizeti a szállítás költségét, nem történik feljelentés.

 

 hirdetes_300x300  

Ezután egy ismeretlen férfi jelent meg a nyugdíjas otthonánál. A rémült és teljesen megtévesztett hölgy 15 ezer eurót adott óta férfinek és további 4500 eurót fizetett be egy a csalók által meghatározott bankszámlára.

 

Leginkább az furcsa az esetben, hogy az idős hölgyet azért is tudták ilyen könnyen megtéveszteni, mert a csalók tudták unokája barátnőjének nevét, azt is, hogy hol voltak legutóbb kirándulni, emiatt teljesen hitelesnek tűnt számára a történet.

 

RTVS

Nyitókép: Cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!